Blog

Pólók, mint kifejező eszközök: Hogyan mutatják meg a személyiségedet
21
06

A pólók szerepe a mindennapi életben soha nem volt ennyire jelentős. Ezek a ruhadarabok nemcsak a kényelmet és a praktikusságot szolgálják, hanem az önkifejezés egyik legfontosabb eszközévé váltak. Akár egy egyszerű fehér pólóról van szó, akár egy extravagáns mintával ellátott darabról, a pólók segítenek megmutatni, kik vagyunk, és miben hiszünk. De hogyan váltak a pólók a személyes stílus és önkifejezés ilyen hatékony eszközeivé?

A fenntartható divat és az öko-pólók előnyei
15
06

A fenntartható divat egyre népszerűbbé válik, ahogy az emberek egyre inkább tudatosan választják a környezetbarát termékeket, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat. Az elmúlt években a divatipar jelentős változásokon ment keresztül, hogy megfeleljen ezeknek az új elvárásoknak. Az öko-pólók, amelyek újrahasznosított anyagokból és biológiailag lebomló anyagokból készülnek, kiváló példái ennek a trendnek. Az emberek felismerik, hogy a fenntartható divat nemcsak trendi, hanem felelős döntés is. Az öko-barát pólók viselése nemcsak a környezetet védi, hanem támogatja az etikus gyártási gyakorlatokat és a tisztességes munkafeltételeket is. Ezáltal az emberek hozzájárulnak a globális környezeti problémák megoldásához, miközben stílusosan öltözködnek.

Egyedi póló tervezési trendek 2024-ben
06
06

Az egyedi pólótervezés az utóbbi években hatalmas népszerűségre tett szert, és 2024-ben ez a trend tovább növekszik. Az emberek egyre inkább keresik azokat a ruhadarabokat, amelyek nemcsak divatosak, hanem egyediek és személyre szabottak is. Az egyedi pólók lehetőséget nyújtanak arra, hogy kifejezzük saját stílusunkat, értékeinket és érdeklődési köreinket. Ez a személyre szabott megközelítés különösen fontos a mai világban, ahol az egyediség és az önkifejezés kiemelt szerepet kap.

Nyári unisex rövidnadrágok: A divat és kényelem kereszteződése
29
05

Ahogy a nyári hőmérséklet emelkedik, a ruhatárunk is átalakul. Az egyik legnépszerűbb és legpraktikusabb ruhadarab, ami ilyenkor előkerül, a rövidnadrág. Nem csupán a kényelem, hanem a divat szempontjából is előnyös választás. A rövidnadrágok könnyedek, légáteresztőek és számos stílusban elérhetők, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő darabot. Az utóbbi években az unisex divat egyre nagyobb teret hódít, amely a nemek közötti különbségeket figyelmen kívül hagyva teremt olyan ruhadarabokat, amelyek mindenki számára hordhatóak és stílusosak.

Címke nélküli termékeink - Az Ön kreatív szabadságának kulcsa
23
05

A Pólóközpont elkötelezett híve a minőségnek és a sokoldalúságnak. Büszkén mutatjuk be címke nélküli termékeink széles választékát, melyek tökéletes alapot nyújtanak a személyre szabott, egyedi ruhadarabok létrehozásához. Hiszünk abban, hogy a ruházat nem csupán egy funkcionális szükséglet, hanem egy kreatív eszköz is, amely lehetővé teszi az egyéniség és a stílus kifejezését. Éppen ezért fejlesztettük ki címke nélküli termékeinket, amelyek maximális szabadságot biztosítanak a testreszabásban, legyen szó akár egyéni felhasználásról, akár üzleti célokról.

Hogyan viseljünk rövidnadrágot? Tippek és trükkök minden alkalomra
19
05

Miért népszerűek a rövidnadrágok?

A rövidnadrágok népszerűségének titka egyszerű: kényelmesek, praktikusak és stílusosak. A meleg nyári hónapokban a rövidnadrágok tökéletes választást jelentenek, mivel szellősek és könnyűek, így segítenek elviselni a hőséget. Ráadásul sokféle stílusban és anyagból készülnek, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és szükségleteinek megfelelő darabot. Legyen szó sportolásról, strandolásról vagy akár egy hétköznapi városi sétáról, a rövidnadrágok mindig kéznél vannak, és bármilyen alkalomra ideális választást jelentenek.

A baseballsapka, mint időtálló divatikon
18
05

A baseballsapka már évtizedek óta egy meghatározó darabja a divatvilágnak. Ahogy az idő múlik, ez a kiegészítő nem csupán a sport területén, hanem a mindennapi öltözködésben is különleges helyet foglal el. De vajon hogyan alakult ki ez a kultusz kiegészítő, és milyen irányzatok formálták az évek során?

Bevezetés a baseballsapkák világába
07
05

Ezek a stílusos és sokoldalú fejfedők az évtizedek során váltak elengedhetetlen kiegészítővé számtalan ember számára. De miért olyan népszerűek, és mi rejlik a baseballsapkák történetében? Gyerekek és felnőttek egyaránt hordják őket, legyen szó divatról, sportról vagy egyszerű kényelemről. Ideje belevetnünk magunkat a baseballsapkák világába!

Hogyan válasszunk pólót?
27
04

A női, férfi és gyerek pólók széles választékban kaphatók, különböző stílusokban, fajtákban és anyagokban. A legnépszerűbb típus a hagyományos rövid ujjú póló, ami gyakran pamutból készül, de megtalálható viszkóz, poliészter és egyéb szintetikus anyagok keverékében is, amelyek különféle viselési élményt és tartósságot biztosítanak.

Milyen idő van kint?
20
04

Kérdezhetjük ezt oly gyakran, mielőtt felöltöznénk. Az időjárási változások, mint például egyik nap erős napsütés 25 fokkal, míg a következő nap 11 fokkal és esővel, különleges kihívásokat jelenthetnek a mindennapi életben. Ezen változásokhoz alkalmazkodva több olyan termék is kínál megoldást, amelyek segíthetnek komfortosan átvészelni ezeket az időszakokat.

Milyen a jó hűtőtáska?
15
04

Ahogy a nyári napok hőmérséklete emelkedik, úgy válik egyre nélkülözhetetlenebbé a hűtőtáska, amely képes frissen tartani élelmiszereinket és hűvösen italainkat, legyen szó piknikről, strandolásról vagy akár hosszabb autóutakról.

Prémium vendégélmény: Magas minőségű törölközők és köntösök a szálláshelyszolgáltatók számára
06
04

A törölközők az otthonok, szállodák és apartmanok nélkülözhetetlen kellékei. Ezeknek a fürdőszobai textíliáknak a választása során több tényezőt is figyelembe kell vennünk, hogy a vendégek számára a lehető legnagyobb kényelmet biztosítsuk. Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket érdemes figyelembe venni törölközők vásárlásakor, különös tekintettel a szállodák és apartmanok igényeire.

A póló evolúciója: viselettől szimbólumig
30
03

A pólók fejlődése az évek során jelentős változásokon ment keresztül, mind anyaguk, mind használatuk, mind pedig kialakításuk tekintetében. Kezdetben egyszerű, pamut alapanyagú ruhadarabként jelentek meg, melyeket elsősorban alsóruhaként viseltek. A XX. század elején váltak népszerűvé önálló ruhadarabként, különösen az amerikai hadseregben való használata után, ahol a katonák tréningek és egyéb fizikai tevékenységek során viselték őket.

Gyermekruházat kisokos
22
03

Gyermekruházat vásárlása során több szempontot is érdemes figyelembe venni, különösen az anyagokat, a praktikumot, és a gyerekek korának, valamint aktivitásának megfelelő stílust. Íme néhány hasznos útmutató, amely segíthet a gyermekruházat vásárlásánál és karbantartásánál:

Fedezd fel a softshell varázslatát - Kényelem és védelem minden kalandra
16
03

A softshell ruházat és anyag népszerűsége a szabadidős és sporttevékenységek során az elmúlt években jelentősen megnőtt. A softshell, vagyis "puha héjú" anyagokat különösen a túrázók, hegymászók és egyéb kültéri sportok kedvelői részesítik előnyben, de a mindennapi használatra is kiválóak. Lássuk, miért is olyan különlegesek ezek az anyagok és ruhadarabok.

Galléros pólók: A stílusos kényelem története
09
03

A galléros pólók, más néven pólóingek vagy polo ingek, az 1920-as években váltak népszerűvé, amikor René Lacoste, a híres francia teniszező, bevezette őket a teniszpályákon. Lacoste célja egy kényelmesebb, mégis elegáns alternatíva kínálása volt a hagyományos, hosszú ujjú ingekhez képest, amelyeket addig sportolás közben viseltek. Az új dizájn jellemzője a rövid ujj, a gallér és a néhány gombos plakett volt, amely praktikusabbá és kényelmesebbé tette viselésüket fizikai aktivitás közben.

Stílus és melegség: Az őszi-téli sapkák és kiegészítők világa
27
11

Amint a levegő hűvösebbé válik és a levelek aranyba és vörösbe öltöznek, itt az ideje, hogy előkerüljenek az őszi-téli kiegészítők. A sapkák, sálak, kesztyűk és csizmák nem csupán a hideg időjárás elleni védelem eszközei, hanem a stílusos megjelenés alapvető elemei is. Ebben a cikkben bepillantást nyerünk az őszi-téli kiegészítők izgalmas világába, ahol a funkcionalitás találkozik a divattal. Fedezzük fel együtt, hogyan őrizhetjük meg melegünket és eleganciánkat a hidegebb hónapokban, és hogyan választhatjuk ki a tökéletes darabokat, amelyek nemcsak praktikusak, de kifejezik személyiségünket és stílusunkat is.

Funkcionalitás és kényelem az őszi időjárásban
17
11

Az őszi hónapok egyfajta átmenetet képviselnek a természet ébredésének és nyugovóra térésének ciklusában. Az erdők színei az aranytól a rubinvörösig terjednek, az ég pedig az őszre jellemző ólomzott szürkeségből a tiszta kékig változik. Ahogyan a természet átalakul, úgy kell alkalmazkodnunk nekünk is - nem csak lelkileg, hanem fizikailag is. Ebben az időszakban a ruházat nem csupán divatról vagy trendekről szól, hanem a túlélés művészetéről, a kényelemről és a mindennapi kihívásoknak való megfelelésről.

Az őszi paletta: Divat színek és minták a hidegebb napokra
10
11

Az ősz a divatban olyan, mint a természetben: változatos, kifinomult és gazdag színekkel és textúrákkal teli. Az alábbiakban részletesebben is bemutatjuk az ősz legfontosabb divattrendjeit a színek és minták terén:

Anyagok és textúrák az őszi divatban
03
11

Amint a nyári napok melege lassan hűvös őszi szellőkké változik, az emberek ruhatára is átalakul. Az őszi divat nem csupán a szezonális trendekről és színekről szól, hanem azokról az anyagokról és textúrákról is, melyek meleget biztosítanak és kényelmes viseletet kínálnak ebben az átmeneti időszakban. Ezen anyagok és textúrák egyedi karaktert és stílust kölcsönöznek a ruhadaraboknak, miközben megőrzik praktikusságukat és funkcionalitásukat a változékony időjárásban.

A gyermek pulóverek rejtett veszélyei: Hogyan válasszunk biztonságosan?
25
10

A gyermekruházat, így a gyermek pulóverek kiválasztásakor gyakran a designra, az anyagra vagy az árra koncentrálunk. Ugyanakkor a biztonság aspektusa nem kevésbé fontos, sőt, sok esetben prioritást élvezhet. A gyerekek aktív életstílusa és természetes kíváncsisága gyakran újabb és újabb kihívások elé állítja a szülőket, és olyan veszélyforrásokat hozhat napvilágra, amelyekre első pillantásra nem is gondolnánk. A cipzárak, gombok, az anyagok összetétele és még számos más tényező is befolyásolhatja, hogy egy-egy pulóver mennyire biztonságos a gyermekek számára. Ebben az írásban részletesen bemutatjuk a gyermek pulóverekkel kapcsolatos biztonsági szempontokat és tippeket adunk a biztonságos választáshoz.

Minden, amit a gyermek pulóverek tisztításáról tudni kell
18
10

A gyermek pulóverek tisztítása nemcsak a makulátlan megjelenésről szól, hanem arról is, hogy a pulóverek hosszú ideig megőrizzék formájukat, színüket és kényelmüket. A gyerekek energiájukkal és játékos természetükkel gyakran kerülnek olyan helyzetekbe, ahol ruháik könnyen koszolódhatnak. Azonban nem minden pulóver ugyanolyan és nem minden anyagot lehet azonos módon kezelni. Az egyes anyagok különleges gondozást igényelnek, hogy a pulóverek a sok mosás ellenére is tartósak és szépek maradjanak. A Pólóközpont most bemutatja a legfontosabb tisztítási és ápolási tippeket, amelyek segítenek megőrizni gyermeke pulóvereinek kiváló állapotát.

A gyermek pulóverek anyagai: Mire érdemes figyelni?
11
10

A gyermek pulóverek kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont az anyaguk. Nem csak azért, mert az anyag határozza meg a pulóver kényelmét és tartósságát, de mert a gyermekek bőre különösen érzékeny, és az anyag választása közvetlenül befolyásolhatja egészségüket és közérzetüket. A különböző anyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek előnyei és hátrányai is vannak. Legyen szó természetes gyapjúról, puha pamutról vagy a legújabb szintetikus szálakról, az anyagok megértése segít a legjobb döntés meghozatalában. Ebben az írásban mélyrehatóan vizsgáljuk a különböző anyagok jellemzőit, előnyeit és hátrányait, hogy a szülők tájékozottan választhassanak gyermekeik számára.

A gyermek pulóverek méretezése: A tökéletes illeszkedés titka
04
10

A gyermek pulóverek nemcsak a hidegebb hónapokban nélkülözhetetlen alapdarabok, de kiváló kiegészítői is a mindennapi öltözködésnek. A kényelem és funkcionalitás mellett ezek a darabok egyre inkább divatos, színes és játékos mintázatokkal kápráztatják el a fiatalabb generációt. Legyen szó puha pamutról, meleg gyapjúról vagy korszerű szintetikus anyagokról, a pulóverek kínálata sokszínű és változatos. Miközben a szülők a minőségre és a biztonságra fókuszálnak, a gyerekek a divatos mintákat és karaktereket keresik. Így a gyermek pulóverek az öltözködésben tökéletes egyensúlyt teremtenek a praktikum, kényelem és a stílus között.

A póló: Több, mint egy ruhadarab - Kultúra és társadalom a textil mögött
30
09

A pólók az évek során sokféle társadalmi és kulturális hatással bírtak. Ezek a ruhadarabok nem csak a divat területén játszottak jelentős szerepet, hanem a társadalmi és politikai kifejeződés eszközeként is funkcionáltak.

Zöld forradalom a divatban: A bio és öko ruházati termékek fejlődése
28
09

Az elmúlt években a fenntarthatóság és a környezettudatos vásárlás egyre nagyobb hangsúlyt kapott a fogyasztói döntésekben. Ennek eredményeként a ruházati iparág is jelentős változásokon ment keresztül, és egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a környezetbarát és etikus gyártási módszerekre. Nézzük meg közelebbről a "bio" és "öko" termékek fejlődését a ruházat iparágban:

Galléros pólók, avagy a brand alapja, kényelem és elegancia találkozása
25
09

A galléros póló, amelyet gyakran "polo shirt" vagy egyszerűen "polo" néven is ismernek, történelmi gyökerekkel rendelkezik. A kialakulásuk története több sportághoz is kapcsolódik.

Az ősz kedvence: Miért válaszd a softshell ruházatot?
21
09

A softshell ruházat az utóbbi években vált nagyon népszerűvé, különösen a szabadtéri tevékenységeket űzők körében. Íme néhány alapinformáció a softshell ruházatról.

A sapkák világa: Évszakok, alapanyagok és nemzetközi trendek
01
09

A sapka nem csupán divatkiegészítő – bár kétségkívül hozzáad az összképhez egy csipetnyi stílust. Funkcionális szerepe is van: védi fejünket a hidegtől, a napsütéstől, az esőtől, vagy épp a hőségtől. Minden évszak más-más kihívások elé állítja a divatrajongókat és a praktikus gondolkodásúakat egyaránt. A kínálat hatalmas, de vajon hogyan válasszunk sapkát az adott szezonnak megfelelően? Lépjünk be együtt az évszakonkénti sapkaválasztás izgalmas világába, és fedezzük fel, melyik fejfedő melyik időszakban a legmegfelelőbb!

Őszi divat a gyerekeknek: stílus és kényelem az iskolában
18
08

Az iskolakezdés minden évben új korszak kezdetét jelenti a gyerekek életében. Magyarországon az őszi időjárás változékony, ami különleges kihívások elé állítja a szülőket a ruhaválasztás terén. Hideg reggelek, esős napok és melegebb délutánok jellemzik ezt az évszakot. Hogyan öltöztessük gyermekünket, hogy egyszerre legyen kényelmes, divatos, és megfelelően védje az időjárás viszontagságaitól? Az ősz megköveteli a kreativitást és az előrelátást az öltözködés terén. A réteges öltözködés gyakran a kulcsa ennek, lehetővé téve a gyerekek számára, hogy alkalmazkodjanak a nap folyamán változó hőmérsékleti viszonyokhoz. A történelemben is szerepet játszottak a ruhadarabok, mint például a 19. századi iskolás egyenruhák, amelyek a rendet és az egységességet kívánták kifejezni. A mai világban viszont a kényelem és az individualitás vált fontossá.

 

5 tipp hogyan használd fel a flip-flopot promóciós célra
24
08

Unod már a szokásos promóciós ajándékokat a tollat, a bögrét, a pólót? Bár hasznos ajándék valóban meglehetősen szokványos és gyakran visszatérő termék, ha az ügyfél vagy az alkalmazottak megajándékozása a cél. A strandpapucs ezzel szemben rendhagyó, egyedi promóciós termék lehet cégeknek, akár rendezvényre akár ingyenes ajándékként, sőt még esküvőre is. A hatás biztos siker, mivel nemcsak, hogy hasznos (papucsot mindenki hord), de „jópofa” és egyben kreatív, „végre valami más” ötlet.

Mutatunk 5 tippet, hogy lehet promóciós célra felhasználni a flip-flopot!

 

   

  5 tipp a legjobb promóciós termék kiválasztásához
  29
  07

    „Senki nem számlálja, hány darab reklámot adtál ki a kezed közül; mindenki csak arra emlékszik, milyen hatást gyakorolsz rá” – mondta Bill Bernbach a DDB reklámügynökség alapítója/kreatívigazgatója jó 60 évvel ezelőtt.

  De mondása ma is teljesen aktuális.

  Menő az öko - 4 öko termék, ami feltétlenül legyen az ajándéklistádon
  26
  07

  Az ember hosszú éveken át (és még most is) bitorolta a Föld javait. Egy idő után bolygónk ezt megelégelte és különféle módon jelezte (és jelzi még most is) az emberiségnek, hogy fogytán az ereje. A földlakók erre feleszméltek és elkezdtek a természetbarát termékek felé fordulni. Ma egyre inkább követendő irány a fejlett társadalmakban, hogy törekszünk a környezetbarát termékek használatára.

  5 dolog, ami mindig legyen nálad nyaraláskor
  20
  07

  Hurrá! Közeleg a nyár és a nyaralás ideje! Gondolatban talán már el is játszadoztunk az utazás és a pakolás gondolatával. De igazán gondban akkor szoktunk lenni, ha már valóban csomagolnunk kell és össze kell állítanunk egy bőröndöt, amiben minden benne van, amire szükségünk lehet, de mégsem visszük el a fél lakást. Sokunknak gondot okozhat, hogy mit is pakoljunk be a mindent-nem-elnyelő bőröndünkben. Segítünk!

  Itt van a tavasz! Elő a mellényekkel!
  07
  06

  Tavasszal, amikor az időjárás nem igazán tudja még eldönteni, hogy mit is akar, a mellény a legjobb választás akár külső, akár köztes rétegként.

  A mellény (külföldi oldalakon „gilet” és „bodywarmer” címszó alatt található) tulajdonképpen egy ujjatlan kabát, egy „szigetelő réteg”, ami véd a hidegtől és amit a többi ruha felett vagy a külső réteg alatt viselünk. Melegen tartja a test központi részét, de karjaink szabadon mozoghatnak.

  A mellény egyik meghatározó jellemzője, hogy nincs ujja. Ez a tulajdonság különösen hasznos azok számára, akik sportoláshoz, túrázáshoz, azaz aktív programhoz döntenek emellett a ruhadarab mellett: a kar mozgatása számos szabadtéri tevékenység szerves része, és az ujjatlan kabát sokkal kevésbé korlátozza a szabad mozdulatokat a hagyományos kabátoknál.

  Ez a rendkívül sokoldalú ruhadarab különböző anyagból láthatja meg a napvilágot. Készülhet polár anyagból, steppelt, vízálló kabát vagy technika anyagból is.

  Leghasznosabb kütyük utazáshoz
  31
  05

  Lassan újra nyit a világ és elkezdhetjük megtervezni utazásunkat. Ismét összecsomagolhatjuk a bőröndünket és nekivághatunk a „világnak”. Az alap utazási kellékek mindenkinek megvannak, mindenki tudja milyen ruhaneműre, tisztálkodószerekre van szüksége. De vajon tudjuk e mit érdemes még feltétlenül magunkkal vinni, ami, ha nem is feltétlenül életbevágóan fontos, de megkönnyítheti az életünket.

  Hátizsákkal a természetben
  27
  05

  A kényelmes és megfelelő hátizsák kiválasztása legalább olyan fontos, mint a túracipő. Egész úton a hátunkon „viseljük”, így nem mindegy hogyan „illeszkedik” a testünkhöz, milyen érzés vinni. Nem mindegy milyen méretet, anyagot választunk, felszerelésünkhöz és a túrázási szokásainkhoz. A XXI. századi fogyasztói társadalmában a hátizsákokkal is ugyanaz történik, mint a többi „használati tárggyal”: a bőség zavarában nem tudjuk melyiket és mi alapján válasszuk ki. Segítünk!

  Kabát tavaszi eső ellen
  25
  05

  Itt van a tavasz! Előbújtak a nap sugarai, a madarak csiripelnek, egy felhő sincs az égen, majd hirtelen…elered az eső. A tavasz kiszámíthatatlan Európában, soha nem tudhatjuk mikor zúdít egy kis vizet a nyakunkba, így sosem árt, ha van nálunk egy esőkabát.

   

  Miért legyen mindig Nálad törölköző?
  07
  05

  Ha olvastad Douglas Adams híres regényét, mely a „Galaxis útikalauz stopposoknak” címet viseli, bizonyára tudod milyen fontos szerepet tölt be a könyvben és az író életében is a törülköző.

  Így ír róla történetében: „Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, […]; heverhetünk rajta, […]; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, […]; takarózhatunk vele, […]; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, […]; veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörülközhetünk, ha még elég tiszta hozzá ...”.

  Hogyan viseljük a galléros pólót?
  30
  04

  A galléros póló, más neveken golf póló vagy tenisz póló, elengedhetetlen darabja egy férfi ruhatárának. Ez a felsőruházat, mely tulajdonképpen egy gallérral ellátott pamut póló, a smart casual (azaz a hétköznapinál leheletnyivel elegánsabb) összeállítás alapdarabja. Stílusos alternatívája nyáron a ciki-kategóriába tartozó rövid ujjú ingnek (hacsak nem szigorú banki környezetben dolgozunk – de a rövid ujjú inget akkor is felejtsük el és válasszuk helyette hosszú ujjú testvérét, amit adott esetben feltűrhetünk). Nagy segítség ebben az évszakban, nagy melegben, ha mégis üzletiesen kell megjelennünk.

  Útmutató baseball sapkához
  28
  04

  Honnan máshonnan is származhatna a baseball sapka, mint Amerikából a baseball világából. A ma világszerte kedvelt napellenzős fejfedőt már 1845-ban bedobta a köztudatba a new yorki Knickbockers baseball csapata. Igaz, eleinte szalmából készültek a sapkák, de rövid időre rá merinó gyapjúra váltották át. Ma talán nincs is olyan háztartás, ahol legalább egy simléderes fejrevaló ne bújna meg a szekrény mélyén.

  Szájmaszkról érthetően
  15
  04

  Tavaly márciusban feje tetejére állt a világ, kitört egy számunkra eddig nem tapasztalt világjárvány. Mindennapjaink szokásává vált orrunk-szájunk eltakarása. Mára már minden közösségi térben kötelezővé vált a maszk viselése, induláskor olyan természetesen vesszük magunkhoz, mint a lakáskulcsot. Megszületett egy új iparág is: a maszkgyártás. A létező sebészeti és légzésvédelmi maszkok mellett, megjelentek az újrahasználható, anyagból készült maszkok is, és szinte minden divatmárka saját maszkot is kidobott a piacra.

  Mi fán terem a futópóló?
  13
  04

  Régen leginkább pamut együttesben futottunk, sokszor olyan pólóban, ami éppen a kezünk ügyébe akadt és a kiemelt sportruházati elem a cipő volt. Mára a futó öltözetnek külön kultúrája van. Ma is fontos ugyan, hogy legyen egy jó cipőnk, de nagyban növeli a sportolási élményt, ha van egy jól „működő” futó felsőnk, azaz technikai pólónk is. Manapság, aki rendszeresen fut, annak biztosan lapul legalább egy futópóló a szekrényében.

  Esernyő kisokos
  07
  04

  A legtöbben úgy tartják, hogy az esernyő az angolok nevéhez fűződik. Pedig az esernyő történelme ennél sokkal messzebbre, 3000 évre, nyúlik vissza, és eredetileg nem is az eső ellen védett.

  Történelmi megjelenésekor – az ókori Kínában – papirosból készült és napernyőként funkcionált, valamint, csakis az előkelő réteg kiváltsága volt. Mint ahogy a fehér bőr is, melyet az ernyő által nyújtott árnyék segített megőrizni.

   

  Mitől bio a biopamut?
  01
  04

  Bizonyára mindenki találkozott már üzletekben a biopamut felirattal, de talán kevesen tudják mit is takar ez az elnevezés. Az mindenki számára világos, hogy minden, ami „bio” az csak jó lehet, de hogyan lép egy termék arra a szintre, hogy bio minősítést kapjon?

  Minden, amit a softshell kabátról tudni érdemes
  29
  03

  A SOFTSHELL JELENTÉSE

  Mindenki bizonyára hallott már softshell anyagról, de mit is takar valójában a kifejezés?

  Szó szerinti fordításban a jelentése: puha héj (túra szaknyelven gyakran találkozhatunk a héj elnevezéssel, ha kabátokról, vízálló felsőkről van szó.)

  Az eredetileg a 2000-es évek közepén a szabadtéri ruházati kategóriában bemutatott softshell kabátokat hibrid verziónak tervezték a vízálló héj és a jól lélegző polár között. Eredetileg intenzív sportoláshoz készültek, és 2003 körül minden sí- és snowboard ruházat márka gyártotta őket.  Majd egy időre eltűntek.