Blog

Leghasznosabb kütyük utazáshoz

Siklós Barbara
2021.05.31 12:57
Leghasznosabb kütyük utazáshoz

Lassan újra nyit a világ és elkezdhetjük megtervezni utazásunkat. Ismét összecsomagolhatjuk a bőröndünket és nekivághatunk a „világnak”. Az alap utazási kellékek mindenkinek megvannak, mindenki tudja milyen ruhaneműre, tisztálkodószerekre van szüksége. De vajon tudjuk e mit érdemes még feltétlenül magunkkal vinni, ami, ha nem is feltétlenül életbevágóan fontos, de megkönnyítheti az életünket.

 

Utazó adapter

Talán elsőre nem tűnhet fontosnak, de ha egy kicsit távolabbi országokba utazunk, előfordulhat, hogy elektromos töltést igénylő kütyüink villásdugóját nem tudjuk bedugni az ottani konnektorba. De az is lehet, hogy külföldön vásárolt eszközt csak adapterrel tudunk itthon használni. Szükség van egy átalakítóra. Ilyenkor jól jön, ha van nálunk egy univerzális adapter, amely bármelyik országban hasznunkra lehet, hogy elektromos készülékeinket működtetni tudjuk.

Szemmaszk

Szemmaszk Ha hosszú útra indulunk - legyen az repülőn, buszon, vonaton vagy autón, előfordulhat, hogy be kell iktatnunk egy pihenőt vagy eljön az éjszaka és aludnunk kell. Ez nem mindenkinek sikerül könnyen, idegen, mozgó, nyüzsgő környezetben. Mindenképp hasznos, ha van nálunk egy szemmaszk, amely kizárja legalább a zavaró fényeket és segít a pihentető alvásban. Nem foglal sok helyet, akár zsebben is elfér, de társunk a feltöltődésben.

Mini manikűrkészlet

Murphy nem alszik sosem, így biztosak lehetünk abban, hogy indulás után, de legalábbis már távol otthonunktól törik le körmünkből egy darab, ami ezek után beakad mindenbe és rendkívül idegesítő. Ismerős érzés? Erre nyújt megmentő megoldást egy mini manikűrkészlet, ami könnyedén elfér legkisebb táskánkban is és mindig kéznél van. Mi több egy ollót nem csak körömvágásra tudunk használni, hanem bármilyen ollóval vágható eszközt, tárgyat meg tudunk „műteni vele”.

  

Nyakpárna

Nyakpárna Nem is képzeljük mennyire alul van értékelve ennek a látszólag haszontalan tárgynak a funkcionalitása. Aki próbált már menet közben, úton, repülőn vagy autóban aludni, az tudja milyen érzés lógó fejjel, sajgó nyakkal felébredni. Ebben nyújt támaszt (szó szerint ????) ez a puha, de mégis határozott tartó erejű kis eszköz, ami ülő helyzetes alvásban is a párnás-fekvő alvás érzetét nyújtja.

 

Füldugó

Nem mindenki született azzal a képességgel, hogy bárhol, bármikor, bármilyen helyzetben el tud aludni. Sőt, sokan csak teljes sötétben vagy teljes csöndben tudnak elaludni. Utazás közben ritkán van ilyen. Ebben az esetben nyújt megnyugtató megoldást egy „csendes társ”, egy füldugó. Nem kell többé aggódnunk a szomszéd sátorban horkoló ismeretlen miatt, vegyük elő utazó-füldugónkat, máris a csend birodalmában találjuk magunkat és átadhatjuk magunkat a nyugalmas éjszakának.

Kozmetikai táska

Kozmetikai táska

A 2001 szeptemberi terrortámadások óta, a repülők fedélzetére szigorúan csak maximum 20×20 cm-es visszazárható, átlátszó nejlonzacskóban lehet folyadékot felvinni. Űrtartalomra ez összesen 1 liter, és a zacskóban található üvegek mérete nem lehet nagyobb 1 dl-nél. Ez megoldható házilag, fagyasztó zacskók és drogériában vásárolt utazó-méretű tisztálkodószerekkel is, de kapható kifejezetten a célnak megfelelően előre gyártott, repülőre felvihető, átlátszó műanyagból készült cipzáras kozmetikai táska flakonnal ellátva.

Nincs más hátra, mint beszerezni ezeket az apró, de annál hasznosabb utazási kiegészítők, amelyek ráadásul egy helyen a weboldalunkon is megtalálhatóak.