Emblémázás

 

Promóciós igényei megvalósítása érdekében különféle nyomtatási technológiát biztosítunk, a hagyományos módszerektől a legkorszerűbb digitális technológiákig. A következő útmutató célja, hogy rövid áttekintést adjon emblémázási technikáinkról és segítsen megérteni, melyik a legmegfelelőbb a kiválasztott termékhez.

Szitanyomás
 

A szitanyomás egy olyan emblémázási mód, melynek során a festékanyagot a nyomósablonon (szitán) keresztül engedjük át. Ezt egy fényérzékeny réteggel vonjuk be, melyre a méretarányos méretű filmet rávilágítjuk. A fotókémiai eljárás után a nyomósablon festékáteresztő és nem eresztő részekre tagolódik, mely így biztosítja a kívánt motívumot. Több színes emblémáknál fehér alapbevonat felvitelét javasoljuk az élénkebb színek elérésért. Ez az emblémázási mód sík felületeken alkalmazható. 

 

Direkt nyomás

A direkt nyomás során a tintacseppeket a fúvókákon keresztül közvetlenül lövi a termékre a nyomtató (hasonlóan egy tintasugaras nyomtatóhoz). Normális esetben az UV fény alatt száradó színek nagyon erőteljesek. Kisebb mennyiségek, bonyolultabb, színátmenetes grafikák és sík felületű termékek esetében előnyös. 

Szublimáció

A szublimációs nyomtatás egy színes, digitális emblémázási technika fényképminőséggel. A mintákat speciális tintával nyomtatjuk transzferpapírra, majd a termék felületére vasaljuk. A szublimáció csak világos színű poliészter és szublimációs bevonatú termékek esetében alkalmazható.

 

Digitális transzfer nyomás

Az emblémát hőre érzékeny papírra nyomtatjuk, majd méretre vágjuk és végül vasalással visszük fel a tárgyra. Előnyei az éles kontúrok és a kiváló színilleszkedés. Kis darabszámú rendelés esetén javasoljuk.

 

Gépi hímzés

A digitalizált művelet során számítógépes program vezérli a hímzést végző tűt. Akár 10 különböző szín is alkalmazható egy művelet során. Ez a magasfokú részletesség majdnem minden típusú textilián kivitelezhető. Fontos megjegyeznünk, hogy az embléma bonyolultsága befolyásolja a hímzés árát, mivel öltésszám alapján kell számolnunk.