Blog

Galléros pólók, avagy a brand alapja, kényelem és elegancia találkozása

2023.09.25 15:09
Galléros pólók, avagy a brand alapja, kényelem és elegancia találkozása

A galléros póló, amelyet gyakran "polo shirt" vagy egyszerűen "polo" néven is ismernek, történelmi gyökerekkel rendelkezik. A kialakulásuk története több sportághoz is kapcsolódik.

  1. Tenisz: Az egyik első galléros póló a teniszhez kapcsolódik. A 1920-as években René Lacoste, a híres francia teniszjátékos, úgy érezte, hogy a hagyományos teniszruha (hosszú ujjú ing és nyakkendő) nem volt kényelmes és nem praktikus a játékhoz. Ennek eredményeképpen 1926-ban egy rövid ujjú, galléros inget tervezett, amelyet pamutból készítettek. Ez az új dizájn sokkal kényelmesebb és hűvösebb volt a pályán. A shirt hamar népszerűvé vált, és Lacoste később saját márkájává fejlesztette ezt a stílust, amelyen a híres krokodil logóval jelölték.
  2. Lovaspóló (polo): Bár a "polo shirt" név a pólósportból származik, érdekes módon a sportban használt pólók kezdetben nem igazán hasonlítottak a ma ismert galléros pólókra. Az 1800-as években Indiában játszott polo mérkőzéseken azonban a játékosoknak galléros ingeket viseltek a nap elleni védelem érdekében. A gallér megakadályozta, hogy a játékosok nyaka megégjen. A stílus népszerűsége nőtt, és az 1930-as években a "polo shirt" kifejezést már általánosan használták a galléros pólóra.
  3. Divat: A 20. század második felében a galléros pólók egyre népszerűbbé váltak a férfiak számára, mint a mindennapi viselet. A kényelem és a stílusos megjelenés kombinációjának köszönhetően sok ember számára vonzó választásnak bizonyultak.

 

A galléros pólók egyesítik a hagyományos póló kényelmét a formálisabb ruházat eleganciájával.

Néhány jellemző a galléros pólóról:

  1. Gallér: A legfeltűnőbb jellemzője a gallér, ami formálisabb megjelenést kölcsönöz, mint a hagyományos kerek nyakú pólóknak.
  2. Rövid ujjak: Bár léteznek hosszú ujjú változatai is, a legtöbb galléros pólónak rövid ujjai vannak.
  3. Három vagy négy gomb: A galléros pólók általában kis gombsorral rendelkeznek az elülső részen, ám vannak gomb nélküli változatok is.
  4. Különféle anyagok: A galléros pólókat különféle anyagokból készítik, de a leggyakoribb a pamut, mivel kényelmes és könnyen kezelhető.
  5. Dizájn és színek: A galléros pólók széles szín- és mintaválasztékban kaphatók. Néhányan díszített logóval vagy emblémával is rendelkeznek, amely a mellkason helyezkedik el.

 

Magyarországon – mint sok más országban – a galléros póló népszerű választás a kényelme és sokoldalúsága miatt. Néhány jellemző és használati mód, amely Magyarországon különösen jellemző lehet:

  1. Munkaruházat és céges branding: Sok magyar vállalat választja a galléros pólókat dolgozói számára, mivel azok elegánsabb megjelenést biztosítanak, mint a sima pólók. Ezen felül a pólókra gyakran rányomtatják vagy ráhímeztetik a cég logóját, ami segít a brand építésében és a cég azonosításában.
  2. Sport és Klubok: Sok sportegyesület, különösen a golf- és teniszklubok, előnyben részesíti a galléros pólókat. Emellett az amatőr futballcsapatok is gyakran viselnek galléros pólókat edzés vagy utazás közben.
  3. Népszerű márkák: Néhány nemzetközi és helyi márka különösen népszerű Magyarországon. A nagyobb nemzetközi márkák, mint a Lacoste, Ralph Lauren vagy Adidas, ismertek és kedveltek. Ugyanakkor vannak helyi márkák és tervezők is, akik saját egyedi stílusukkal és designjaikkal kínálnak galléros pólókat.
  4. Rendezvények és Fesztiválok: Nyáron, amikor sok fesztivál és rendezvény zajlik Magyarországon, a galléros pólók ideális választásnak bizonyulnak a résztvevők számára, mivel kényelmesek, mégis rendezett megjelenést biztosítanak.
  5. Hagyomány és Kultúra: Bár a galléros póló nem tekinthető specifikusan magyar viseletnek, a helyi dizájnok és minták beépülhetnek a ruhadarabokba, így teremtve egyfajta kulturális összeköttetést.

 

A galléros pólókat sokféle helyzetben lehet viselni. A kényelmes, mégis ápolt megjelenésük miatt gyakran választják munkába vagy baráti összejövetelekre, de sportoláshoz is népszerű választás. A golf és a teniszjátékosok gyakran viselnek galléros pólót játék közben.

A galléros póló népszerűségét annak köszönheti, hogy kényelmes, sokoldalú és elegáns. Sokféle stílushoz illeszkedik és számos különféle alkalomhoz megfelelő. A Pólóközpont széles választékából te is megtalálhatod a leginkább hozzád, vagy cégedhez illőt. Emblémázásban is a segítségedre vagyunk, keress minket bizalommal!

 

KA2025 MEN'S ORGANIC 180 PIQUÉ POLO SHIRT

https://polokozpont.hu/spd/ka2025bl-s/KA2025-MEN039S-ORGANIC-180-PIQUE-POLO-SHIRT

KA2025 polo shirt 

 

GIL64800-B3 SOFTSTYLE® LADIES' DOUBLE PIQUÉ POLO WITH 3 COLOUR-MATCHED BUTTONS

https://polokozpont.hu/spd/gil64800-b3wh-s/GIL64800-B3-SOFTSTYLE-LADIES039-DOUBLE-PIQUE-POLO

GIL64800-b3 Ladies piqué polo

KA237 RAY - SHORT-SLEEVED STRIPED POLO SHIRT

https://polokozpont.hu/KA237-RAY-SHORT-SLEEVED-STRIPED-POLO-SHIRT

 KA237 Short sleeved striped polo shirt